Гинекомастия: Как да се отървем от нея чрез упражнения

Гинекомастията се проявява при мъжете, когато нивата на естрегона и пролактина са твърде високи.

Това състояние е предимно хормонално и липсата на развита мускулатура само влошава нещата…

… Ето защо някои видове упражнения (с подходяща естествена хормонна оптимизация) действително могат да ви помогнат в борбата с гинекомастията.

Ето как ще стане това:

Движете се повече

Повечето мъже, които имат гинекомастия, също имат доста излишни килограми.

Те могат да бъдат „кльощави“, но по-често заболяването е съпътствано от висок процент мазнини и пълна липса на мускули, което прави гърдите да изглеждат меки и неприятни.

Най-добрият начин да се отървете от псевдогинекомастията е да изгорите мазнините и да правите някои ключови упражнения.

Ако имате класическа гинекомастия, то ще се наложи да оптимизирате нивата на тестостерона по естествен начин, използвайте цялата информация от ТЕСТО-РЕКС.

Да се върнем на темата. Калорийният дефицит принуждава тялото ви да изгоря мастната маса. Намалете с около -500 дневните си килокалории и всичко би трябвало да си дойде на мястото.

Как да направите това?

Яжте по-малко, движете се повече. Разходка, каране на колело, каквото и да е. На мен лично ми допада просто да се разхождам, което ми позволява да ям повече храна, без да съществува калориен излишък. Но нека не усложняваме нещата.

Просто яжте по-малко, движете се повече, а това от своя страна е „най-доброто упражнение“ за редуциране на гинекомастията.

Вдигайте тежести

Вдигането на тежести ще ускори процеса с 50%.

Моля ви, не вярвайте в измислиците за „локалното изгаряне на мазнини“. Когато тялото изгаря мазнини, то го прави равномерно. Използвайте тежести за 4-12 повторения и 2-5 работни серии.

Използвайте тази система за всички мускулни групи (не само за гърдите). Колкото по-тежки стават дисковете и дъмбелите, които ползвате, толкова по-малко ще си личи гинекомастията, докато напълно не изчезне.

По отношение на упражненията…

… Що се отнася до гърдите, акцентирайте върху повдигането на щанга от полулег и върху тесните лицеви опори.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!