Гинекомастия: Най-често срещаните симптоми

Гинекомастията се проявява, когато в тялото има много естроген и пролактин, а това обикновено е придружено от ниски нива на тестостерона.

Гинекомастията представлява растеж на меките тъкани и евентуално втвърдяване на жлезистата тъкан в областта на гърдите. Това състояние може да бъде предотвратено и коригирано (в много случаи дори без хирургическа интервенция). Но преди да се впуснете в битка, трябва да сте сигурни, че имате гинекомастия, а не гърди в следствие от висок процент телесни мазнини.

Ето няколко симптома на гинекомастията и признаци, по които можете да разберете дали въобще имате такава или е обикновена мазнина:

Това, което повечето мъже имат, е псевдогенекомастия

Повечето мъже страдат от псевдогенекомастия.

Това е медицински термин за нещо, което изглежда на въпросния дефект, но е причинено от висок процент телесни мазнини.

Това често се случва при хора с наднормено тегло, но също така и при слаби мъже (леки на тегло, с малко мускулна маса и повече мастна маса).

Друга група мъже, които са склонни да страдат от псевдогенекомастия, са бодибилдъри, които са натрупали мускулатура наведнъж (след употреба на стероиди) и си мислят, че са развили генекомастия. Тъй като тези хора вече имат достатъчно мускулна маса в областта на гърдите, качването на няколко кила мазнини ги прави да изглеждат, като че ли имат гинекомастия.

Ако си мислите, че имате гинекомастия, но процентът на телесните ви мазнини е над 20%, по-вероятно е да страдате от псевдогеникомастия…

Как да се разпознае истинската гинекомастия?

Пластичните хирурзи са определили четири степени на гинекомастия, за да се разбере напълно сериозността на състоянието.

Нивата са както следва…

  • Ниво 1 (лека гинекомастия)– усещане за малки твърди бучки около ареолата.
  • Ниво 2 (лека-умерена гинекомастия)– видим растеж на гръдната тъкан, който започва да се разпространява около зърната.
  • Ниво 3 (умерена-тежка гинекомастия)– гръдната тъкан е още по-изразена, твърдите бучки започват да нарастват, гърдите провисват, зърната сочат надолу.
  • Ниво 4 (силно феминизирана гинекомастия)– в този стадий мъжките гърди започват да изглеждат по-скоро на женски, зърната сочат още по-надолу, и вероятно можете да почувствате твърдата жлезиста тъкан.

Как да се отървем от гинекомастията? Научете от тази статия.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).