Показване на 1–32 от 129 резултата

Храносмилателни ензими се произвеждат естествено и се секретират от нашите тела, за да ни помогнат да усвоим храната, която ядем.
Прочети повече

  Те се създават и отделят в храносмилателната система, включително устата, стомаха и тънките черва, но по-голямата част от ензимите идват от панкреаса. Понякога тялото не е в състояние да създава достатъчно храносмилателни ензими. Това може да забави храносмилането и да доведе до неудобно подуване, газове и храносмилателен дистрес.

  Приемът на храносмилателни ензими се оказа надеждно лечение на различни стомашно-чревни проблеми. Храносмилателните ензими могат да бъдат добър вариант, ако имате ензимен дефицит, ниска стомашна киселина или свързана с възрастта ензимна недостатъчност, но както винаги, консултирайте се с личния си лекар преди употреба.

  Какво трябва да знаете за храносмилателните ензими под формата на хранителна добавка:

  Ензимен тип: Има много видове храносмилателни ензими, които работят за усвояването на определени храни. Например, ако имате непоносимост към лактоза, може да се възползвате от храносмилателния ензим, съдържащ лактаза. Ако сте вегетарианец и консумирате много фасул, можете да изберете добавка с алфа-галактозидаза.

  Ензимен източник: Храносмилателните ензими се получават както от растителни, така и от животински източници. Растителните ензими идват от различни плодове, зеленчуци, дрожди и гъбички. Ензимите, получени от животни, най-вече идват от панкреасите на прасета, крави или агнета.

  Дозировка: Въпреки че няма стандартна дозировка за храносмилателни ензими, винаги трябва да се консултирате с вашия лекар, за да изберете най-добрия вариант за вашите здравни нужди. Когато е възможно, изберете смилаем ензим, който изброява количеството и единиците на всеки ензим на етикета.

  Други съставки: Вземете под внимание други съставки, като билки и добавки, когато избирате храносмилателен ензим. Някои билки могат да взаимодействат с лекарства. Освен това някои храносмилателни ензими са получени от обикновени алергени.

  Ароматизатори и подсладители: Целете да изберете добавка без изкуствени съставки, включително оцветители, ароматизатори или подсладители.

  Качествени хранителни добавки от онлайн магазин vitamin4e.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).