Показване на 1–32 от 5745 резултата

Вашето тяло се нуждае витамини и минерали всеки ден. Разнообразното хранене обикновено осигурява достатъчно количество от всеки витамин, минерал, аминокиселина или микроелемент. Въпреки това, някои хора се нуждаят от по-големи количества, за да коригират дефицитите на определени витамини или минерали.
Прочети повече

  Хората, които могат да се възползват от приема на хранителни добавки, са:

  • Бременни жени
  • Жени, които кърмят
  • Хора, които пият алкохол
  • Пушачи
  • Потребители на наркотици
  • Катастрофирали хора
  • Хора на нискокалорични диети
  • Възрастните хора (особено тези с увреждания или хронично болни)
  • Вегетарианци или вегани
  • Жени с прекомерно кървене по време на менструация
  • Хора с алергии към определени храни
  • Хора с проблеми с малабсорбция като диария, целиакия или панкреатит.
  • Хора с наднормено тегло
  • Хоса с поднормено тегло или хранително разстройство

  Представете си, че спите много, достатъчно хидратирани сте и ядете всички плодове и зеленчуци ежедневно. Защо тялото ви се нуждае от хранителни добавки? Имате всички необходими витамини и хранителни вещества, нали? Грешен отговор.

  Ето ви 7 причини да приемате хранителни добавки, без значение колко здравословен е вашият начин на живот:

  1) Коригиране на дефицит

  90% от хората не получават препоръчителното количество важни хранителни вещества от храната на дневна база. Повечето от нас следват строга диета, имат лош апетит или имат постоянно променящи се хранителни нужди. Хранителните добавки са предназначени за преодоляване на хранителния дефицит, така че да поддържаме правилния баланс на хранителните вещества в тялото си.

  2) Абсорбцията на хранителни вещества намалява с възрастта

  С напредване на възрастта малабсорбцията се превръща в проблем, тъй като тялото ви няма същата способност да разгражда и усвоява хранителни вещества както преди. Производството на храносмилателни ензими, който разграждат и абсорбират хранителните вещества от храната ви естествено започват да намалява по-възрастните. Повечето съвременни лекарства всъщност изчерпват основните хранителни вещества. Добавките могат да помогнат за възстановяване на този дисбаланс.

  3) Вредните химикали

  Внимание! Пестицидите и хербицидите, използвани за отглеждане на храната ни, химикалите, открити във водоснабдяването, и външните екологични проблеми като замърсяването драстично увеличават нуждата ни от допълнителни витамини и минерали. Тези вредни химикали създават свободни радикали, които атакуват храносмилателната и имунната ни система. Хранителните добавки като антиоксиданти помагат в борбата срещу тези свободни радикали.

  4) Спортуването увеличава нуждите от хранителни вещества

  Спортист ли сте или спортувате често? Спортистите имат нужда от много енергия и хранителни вещества, за да останат във форма. Докато тренирате, тялото ви изразходва енергията и хранителните вещества, които се съхраняват в тялото ви. Жизненоважно е да попълвате тези основни хранителни вещества, да зареждате енергийните си нива и да насърчавате възстановяването след интензивна тренировка. Ето защо диетите на спортистите включват много въглехидрати и протеини. Приемът на протеини под формата на прах е бърз и лесен начин за получаване на необходимите калории и белтъчини.

  5) Лоши хранителни навици

  Нередовните хранителни навици, ядене на преработена нездравословна храна и стрес допринасят за лошото храносмилане, което затруднява телата ни да извличат всички хранителни вещества от храната. Въпреки че хранителните добавки не могат да заместят качествената храна, то те могат да помогнат за предотвратяване на вредите, които лошите хранителни навици причиняват.

  6) Превенция срещу здравословни проблеми

  Много лекари и специалисти насърчават хората да търсят превенция на заболяването вместо лечение. Приемането на хранителни добавки и редовното физическо натоварване са важни за предотвратяване на възникването на здравословни проблеми в бъдеще.

  7) Изчерпване на почвата

  Съвременните техники на земеделие използват торове, които изтощават почвата и изчерпват растенията от основни хранителни вещества. Плодотворната почва е решаващ земеделски елемент за усвояване на необходимите количества минерали. Без нея растението не може да образува основни витамини и да ни даде здраве и дълголетие.

  Доверете се на качествените хранителни добавки от САЩ. Избере от витамини, минерали, билки, аминокиселини, пробиотици, есктракти, протеини, рибено масло, ензими, антиоксиданти, стимуланти, адаптогени и мултивитамини сега!

-6%
-12%
vitamin4e.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).