Показване на 1–32 от 57 резултата

Намирането на подходящите следтренировъчни хранителни добавки може да бъде предизвикателство. С толкова налични продукти на пазара и толкова много информация, да се определи коя точно е най-подходяща след вашата конкретна тренировка може да се окаже трудно.
Прочети повече

  Например, добавка за възстановяване след тренировка за издръжливост (като бягане, колоездене или плуване) може да се различава от използваната след силова тренировка или HIIT тренировка. Разгледахме по-задълбочено всеки тип тренировка и очертахме какво трябва да търсите по отношение на добавките за след тренировка.

  Хранителни добавки след тренировка за издръжливост

  След като бягате, колоездене или продължително плуване, важно е да намерите добавка за възстановяване, която работи. За да изберете правилната добавка, първо трябва да разберете какво се случва с тялото по време на тренировки за издръжливост. И докато добавката е необходима и важна, това не е единственият фактор, който трябва да вземете предвид.

  Дехидратация

  Тялото губи много течности по време на тренировки за издръжливост. Следователно, първият ключ за възстановяването е да се попълнят течностите, загубени по време на тренировка.

  Добавки за възстановяване след тренировки за издръжливост

  Мнозина предполагат въглехидрати, протеини и мазнини за възстановяване след тренировките за издръжливост. Въпреки че тези елементи могат да помогнат, важно е да запомните какво търсите: бързо възстановяване. За да се възстановите бързо, трябва да помогнете на мускулите си да се възстановят. Да, дори тренировките за издръжливост предизвикват разрушаване на мускулите. За да възстанови бързо мускулната тъкан, тялото се нуждае от протеин и BCAA, и колкото по-лесно достъпен е протеинът, толкова по-бързо ще се възстанови.

  Добавки след тренировка за сила

  Вдигане на тежести и други силови тренировки помагат да изградите мускули бързо. Креатинът е често прилагана добавка от културистите. Приемът на креатин преди или след тренировка изглежда се оказва също толкова полезен за изграждането на мускулите. Около 3 до 5 грама креатин на ден трябва да са достатъчни. Суроватъчният протеин е друг важен елемент сред добавките за възстановяване. Той се смята за най-добрият вид протеин, тъй като съдържа три основни аминокиселини с разклонена верига (изолевцин, левцин и валин), които са изключително важни за растежа на мускулите.

  Качествени следтренировъчни хранителни добавки на ТОП цени от онлайн магазин vitamin4e.com

Сайтът използва "бисквитки" (cookies).