Хранителни добавки / Цени


Пробиотици са живи микроорганизми, които при поглъщане осигуряват многобройни ползи за здравето.

Обикновено са бактерии, но някои видове дрожди също могат да функционират като пробиотици.

Можете да приемате пробиотици от хранителни добавки, както и от храни, приготвени чрез бактериална ферментация.

Пробиотичните храни включват кисело мляко, кефир, кисело зеле, темпер и кимчи. Пробиотиците не трябва да се бъркат с пребиотиците, които са хранителни влакна, които помагат да се хранят приятелските бактерии, които вече са в червата ви.

Десетки различни пробиотични бактерии предлагат ползи за здравето.

Най-често срещаните групи включват Lactobacillus и Bifidobacterium. Всяка група включва различни видове и всеки вид има много щамове.

Интересното е, че различните пробиотици адресират различни здравословни състояния. Ето защо изборът на подходящ тип пробиотик е от съществено значение.

Въздействие върху храносмилателното здраве Пробиотиците са широко изследвани за ефекта им върху храносмилателното здраве.

Силни доказателства сочат, че пробиотичните добавки могат да помогнат за излекуване на диария, свързана с антибиотици.

Когато хората приемат антибиотици, особено за дълги периоди от време, те често изпитват диария - дори дълго след като инфекцията е изкоренена.

Това е така, защото антибиотиците убиват много от естествените бактерии в червата ви, което измества баланса на червата и позволява на вредните бактерии да процъфтяват.

Пробиотиците помагат при синдром на раздразненото черво, газове, подуване на корема, запек, диария и други симптоми.

Някои изследвания отбелязват и ползи срещу възпалителни заболявания на червата, като болест на Крон и улцерозен колит.

Нещо повече, пробиотиците могат да се борят с Helicobacter pylori инфекции, които са един от основните двигатели на язви и рак на стомаха.

Ако понастоящем имате проблеми с храносмилането, които не можете да излекувате, пробиотичната добавка може да е нещо, което трябва да имате предвид - въпреки че първо трябва да помислите за консултация с вашия лекар.

Въздействие върху отслабването Хората, които страдат от затлъстяване, имат различни бактерии в червата от тези, които са слаби.

Доказателствата предполагат, че Lactobacillus rhamnosus и Bifidobacterium lactis могат да помогнат при загубата на тегло и предотвратяване на затлъстяването.

Други ползи за здравето:

Възпаление: Пробиотиците намаляват системното възпаление, двигател на много заболявания

Депресия и тревожност: Пробиотичните щамове Lactobacillus helveticus и Bifidobacterium longum са показали, че намаляват симптомите на тревожност и депресия при хора с клинична депресия.

Холестерол: Доказано е, че няколко пробиотици понижават общите и „лошите“ нива на LDL холестерола.

Кръвно налягане: Пробиотиците също могат да причинят понижаване на кръвното налягане.

Имунна функция: Няколко пробиотични щама могат да засилят имунната функция, което може да доведе до намален риск от инфекции, включително за обикновена настинка.

Здраве на кожата: Има доказателства, че пробиотиците могат да бъдат полезни при акне, розацея и екзема, както и други кожни заболявания.

Качествени пробиотици от САЩ. Отлични цени и бърза доставка.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).