Хранителни добавки / Цени


От векове културите по света разчитат на традиционната билкова медицина и природни средства, за да задоволят нуждите си в здравеопазването.Въпреки медицинския и технологичен напредък на съвременната ера, глобалното търсене на билкови хранителни добавки нараства.Някои природни хранителни добавки може да са по-достъпни и от конвенционалните лекарства и много хора предпочитат да ги използват.

Ето 9 от най-популярните билкови лекарства в света:

1. Ехинацея Ехинацеята, или цъфтежът, е цъфтящо растение и популярно билково лекарство.Родом от Северна Америка, той отдавна се използва в индианските практики за лечение на различни заболявания, включително рани, изгаряния, зъбоболи, болки в гърлото и разстроен стомах.Повечето части от растението, включително листата, венчелистчетата и корените, могат да се използват лекарствено - въпреки че много хора вярват, че корените имат най-силен ефект.Ехинацеята обикновено се приема като чай или добавка, но може да се прилага и локално.Днес тя се използва предимно за лечение или профилактика на обикновената настинка.

2. Женшен Женшенът е лечебно растение, чиито корени обикновено се пропиват, за да се направи чай или се сушат, за да се направи прах.Често се използва в традиционната китайска медицина за намаляване на възпалението и засилване на имунитета, мозъчната функция и нивата на енергия.Съществуват няколко разновидности, но двата най-популярни са азиатския и американския тип - Panax женшен и Panax quinquefolius, съответно. Смята се, че американският женшен индуцира релаксация, докато азиатският женшен се счита за по-стимулиращ.

3. Гинко билоба Гинко билоба, позната също като гинко, е билково лекарство.Роден в Китай, гинко се използва в традиционната китайска медицина от хиляди години и до днес е най-продаваната билкова добавка. Той съдържа разнообразни мощни антиоксиданти.Семената и листата традиционно се използват за приготвяне на чайове и тинктури, но повечето съвременни приложения използват екстракт от листа.

4. Черен бъз Elderberry е древно билково лекарство, обикновено приготвено от варени плодове на растението Sambucus nigra. Той отдавна се използва за облекчаване на главоболие, болки в нервите, зъбоболи, настинки, вирусни инфекции и запек.Днес той се предлага основно като лечение на симптоми, свързани с грипа и обикновената настинка.Elderberry се предлага под формата на сироп или таблетки, въпреки че няма стандартна доза. Някои предпочитат да си правят собствен сироп или чай, като готвят бъз с други съставки, като мед и джинджифил.

5. Жълт кантарион Жълт кантарион е билково лекарство, получено от цъфтящото растение Hypericum perforatum. Малките му жълти цветчета обикновено се използват за приготвяне на чайове, капсули или екстракти.Употребата му може да се проследи до древна Гърция.В исторически план тя се използва за подпомагане на заздравяването на рани и облекчаване на безсъние, депресия и различни заболявания на бъбреците и белите дробове. Днес до голяма степен се предписва за лечение на лека до умерена депресия.Много изследвания отбелязват, че краткосрочната употреба е толкова ефективна, колкото някои конвенционални антидепресанти.

6. Куркума Куркума (Curcuma longa) е билка, която принадлежи към семейството на джинджифила.Използван от хиляди години, наскоро той привлече вниманието заради мощните си противовъзпалителни свойства.Куркуминът е основното активно съединение в куркумата. Може да лекува множество състояния, включително хронично възпаление, болка, метаболитен синдром и тревожност.

7. Джинджифил Джинджифилът е често срещана съставка и билково лекарство. Можете да го ядете пресен или сушен, въпреки че основните му лекарствени форми са като чай или капсули.Подобно на куркумата, джинджифилът е коренище или стъбло, което расте под земята. Той съдържа разнообразни полезни съединения и отдавна се използва в традиционните и народни практики за лечение на настинки, гадене, мигрена и високо кръвно налягане.

8. Валериан Понякога наричан „валиум на природата“, валерианът е цъфтящо растение, чиито корени се смятат, че предизвикват спокойствие и усещане за спокойствие.Коренът на валериана може да бъде изсушен и консумиран под формата на капсули или за приготвяне на чай.Употребата му може да се проследи до древна Гърция и Рим, където той се е приемал за облекчаване на неспокойствие, тремор, главоболие и сърцебиене. Днес най-често се използва за лечение на безсъние и тревожност.

9. Лайка Лайка е цъфтящо растение, което също е едно от най-популярните билкови лекарства в света.Цветовете най-често се използват за приготвяне на чай, но листата могат също така да се изсушат и да се използват за приготвяне на чай, лекарствени екстракти или локални компреси.От хиляди години лайка се използва като средство срещу гадене, диария, запек, болки в стомаха, инфекции на пикочните пътища, рани и инфекции на горните дихателни пътища.Лайката лекува диария, емоционални смущения, както и спазми, свързани с предменструален синдром (ПМС), болка и възпаление, свързани с остеоартрит.

Разгледайте всички природни средства, билки и екстракти сега. Възплзвайте се от месечните ни промоции.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).