Хранителни добавки / Цени


Магнезий е четвъртият най-разпространен минерал в тялото ви.

Хранителното вещество е от съществено значение за стотици метаболитни процеси и много други важни телесни функции - от производството на енергия до изграждането на важни протеини като вашата ДНК.

Хранителните източници на магнезий включват бобови растения, ядки, семена и зелени листни зеленчуци. По-малки количества се намират в месото и рибата.

Въпреки значението му, проучванията доказват, че почти 50% от хората в западните страни в Европа и САЩ не получават достатъчно от този основен минерал.

Освен това ниските нива на магнезий са свързани с редица здравословни състояния, като диабет тип 2, сърдечни заболявания и болестта на Алцхаймер.

Ползи за здравето Получаването на достатъчно магнезий е важно за поддържането на функционирането на тялото ви оптимално.

Приемането на магнезиева добавка и коригирането на дефицит е свързано с ползи за здравето. Те включват по-малък риск от състояния като сърдечни заболявания и подобрено кръвно налягане, настроение и контрол на кръвната захар.

Може да намали кръвното налягане Приемът на магнезий може да помогне за намаляване на нивата на кръвното налягане.

Може да подобри настроението Някои изследвания свързват ниските нива на магнезий с депресия.

Може да се ползва за контрол на кръвната захар Магнезият играе решаваща роля в метаболизма на инсулин и глюкоза. Много хора с диабет тип 2 - състояние, повлияващо контрола на кръвната захар - имат недостиг на това хранително вещество.

Отчасти това е така, защото високите нива на кръвна захар или инсулин могат да увеличат колко от това хранително вещество губите чрез урината си.

Предполага се, че приемът на магнезиеви добавки може да подобри инсулиновата резистентност, метаболитен проблем, при който клетките ви не реагират на инсулин.

Инсулинът е важен хормон, който помага да регулирате нивата на кръвната си захар.

Може да намали риска от сърдечни заболявания Ниските нива на магнезий са свързани с повишен риск от сърдечни заболявания.

Това може да е така, защото ниските нива на този минерал влияят негативно на рискови фактори за сърдечни заболявания като контрол на кръвната захар и кръвното налягане.

Може да помогне при мигрена Ниските нива на магнезий са свързани с мигрена, състояние, характеризиращо се с интензивно, повтарящо се главоболие.

Качествени магнезий от САЩ, на изгодни цени с бърза доставка.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).