Хранителни добавки / Цени


Йод, наричан още йодид, е вид минерал, който естествено се намира в земната почва и океанските води. Солената вода и растителните храни съдържат този минерал.

Важно е да получавате достатъчно от диетата си. Той регулира хормоните, развитието на плода и др.

Ако нивата са ниски, Вашият лекар може да препоръча прием на хранителни добавки. Не трябва да приемате добавки, без първо да се консултирате с вашия лекар.

Ползи от приема на йод:

1. Насърчаване на здравето на щитовидната жлеза Йодът играе жизненоважна роля за здравето на щитовидната жлеза. Функцията на щитовидната жлеза, която се намира в основата на предната част на врата ви, помага за регулиране на производството на хормони. Тези хормони контролират метаболизма ви, здравето на сърцето и др.

За да произвежда хормони на щитовидната жлеза, щитовидната ви жлеза поема йод в малки количества. Без йод производството на хормони на щитовидната жлеза може да намалее. Неактивна щитовидна жлеза може да доведе до състояние, наречено хипотиреоидизъм.

Докато йодът насърчава цялостното здраве на щитовидната жлеза, твърде много йод може да има отрицателен ефект върху щитовидната жлеза. Ето защо не трябва да приемате добавки с йод без препоръка на лекар или да предозирате.

2. Намаляване на риска от "гуша". А гуша е увеличен щитовидната жлеза. Вашата щитовидна жлеза може да се увеличи в резултат на хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм . Хипертиреоидизмът е свръхактивна щитовидна жлеза.

Нераковите възли на щитовидната жлеза (кисти) също могат да причинят разширяване на щитовидната жлеза.

Понякога гуша се развива като директен отговор на недостиг на йод. Това е най-честата причина за гуша в световен мащаб, въпреки че не е толкова често срещана причина в Съединените щати и други страни с достъп до храни, богати на йод.

Индуцираните с йод гуши могат да бъдат излекувани чрез добавяне на богати на йод храни или добавки.

3. Лечение на рак на щитовидната жлеза Йодът също може да бъде възможен вариант за лечение на рак на щитовидната жлеза. Действа по същия начин като лечението на хипертиреоиди.

4. Невроразвитие по време на бременност Нуждаете се от повече йод при бременност. Това е така, защото приемът на йод по време на бременност е свързан с развитието на мозъка при плода.

В препоръчителния дневен прием на йод по време на бременност е 220 мкг. За сравнение препоръчителното количество при небременни възрастни е 150 mcg на ден.

Ако сте бременна, попитайте лекаря си за добавки с йод. Йодните добавки също могат да са необходими, ако имате недостиг на минерала.

5. Намален риск от интелектуално увреждане

6. Подобряване на теглото при раждане

7. Може да помогне за лечение на фиброкистозна болест на гърдата

8. Дезинфекция

9. Лечение на инфекци

Възползвайте се от намаленията и грабнете хранителни добавки на достъпни цени.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).