Хранителни добавки / Цени


Съществуват хранителни добавки, съдържащи антиоксиданти и други съединения, които могат да дадат на тялото ви сили за борба с възпалението и да помогнат на вашия черен дроб да се излекува.

А за тези, които нямат чернодробно заболяване, тези добавки могат да помогнат за поддържането на здравето на черния ви дроб и да намалите риска от развитие на чернодробно заболяване.

Ето кратък списък с хранителни добавки за детоксикация и укрепване на този така важен орган:

Млечен трън, известен още като Silybum marianum, е цъфтящо растение, чиито семена притежават много ползи за здравето, включително ползи за здравето на черния дроб.

Счита се, че силимаринът е компонентът в семената на млечния трън и е бил използван исторически за лечение на проблеми с черния дроб като цироза, хепатит и проблеми с жлъчния мехур. Смята се, че тези ползи за здравето произтичат от антиоксиданта флавонолигнани, открити в силимарина.

Селен, основен минерал, от който хората се нуждаят, за да оцелеят. Една от неговите важни ползи за здравето се отнася до здравето на черния дроб.

Този минерал присъства в много храни като бразилски орехи, кафяв ориз, пълнозърнеста пшеница, риба като риба тон и сардини, както и други протеини като пуйка, пиле и яйца.

Въпреки това, не всеки може да яде достатъчно такива храни в диетата си, ако не яде животински продукти, ядки и / или пшеница поради диетични ограничения или липса на достъп до такива храни.

Кокосово масло осигурява страхотен вкус и здравословни мазнини при печене и готвене, но е полезно и за здравето на черния дроб. Важно е да се отбележи обаче, че това не е само кокосовото масло, което купувате в хранителния магазин.

Кокосовото масло, което извлича най-много ползи за здравето, се състои от 100% МСТ, или триглицериди със средна верига. Тези ползи за здравето произтичат от факта, че по-късата химическа структура на MCT маслото бързо се абсорбира и метаболизира от тялото. Това от своя страна осигурява усещане за пълнота и се смята, че предотвратява съхраняването на мазнини.

N-ацетил-цистеинът (NAC) е широко използвана добавка, която има голям потенциал за чернодробното здраве. Това съединение е прекурсор на L-цистеин, което води до повишаване на производството на глутатион в организма.

Ябълков оцет (ACV) се създава, когато дрождите усвояват захарите в ябълките и ги превръщат в алкохол. Тогава бактериите, известни като ацетобактер, превръщат алкохола в кисела ароматна оцетна киселина.

Смята се, че ползите за здравето на ACV за здравето произтичат от комбинацията от дрожди и бактерии, които се образуват по време на този процес на ферментация.

Витамин С е водоразтворим витамин, най-известен със своите свойства на имунното здраве и борба с обикновената настинка. Този антиоксидант обаче е и ефективна добавка за здравето на черния дроб.

Витамин С се намира в продуктите като портокали, чушки, киви, ягоди и броколи, за да назовем само няколко. Ако обаче тези храни не се консумират често в диетата ви, то тогава може да ви е необходима добавка, която да ви помогне да достигнете препоръчителните 75 до 1000 милиграма на ден за повечето възрастни.

Хората с проблеми с малабсорбцията също могат да бъдат изложени на риск от дефицит на витамин С.

Куркума - куркуминът е мощен антиоксидант, който се използва за медицински цели от хиляди години. Смята се, че нейните ползи за здравето произтичат от противовъзпалителните свойства на съединението. Тези свойства го правят идеална добавка за здравето на черния дроб.

ТОП марки хранителни добавки на отлични цени през цялата година.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).