Показване на 3 резултата

Инфекциите на уринарния тракт са един от най-често срещаните видове бактериални инфекции в световен мащаб. Изчислено е, че над 150 милиона души страдат от инфекции на пикочните пътища всяка година.
Прочети повече

  E. coli е най-разпространеният тип бактерии, които причиняват уринарните инфекции, въпреки че понякога могат да бъдат замесени и други видове инфекциозни бактерии.

  Всеки може да развие инфекция, но жените са 30 пъти по-склонни да бъдат засегнати от мъжете. Приблизително 40% от жените ще изпитат уринарно смущение в определен момент от живота си.

  Инфекцията на уринарния тракт може да засегне всяка част от отделителната система, включително уретрата, пикочния мехур, уретерите и бъбреците, но обикновено започва в органите на долните пикочни пътища, пикочния мехур и уретрата.

  Общите симптоми включват:

  • усещане за парене при уриниране
  • чести и интензивни позиви за уриниране
  • мътна, тъмна или кървава урина
  • треска или умора
  • болка в таза, долната част на корема или гърба

  Ето няколко билки и натурални добавки, които могат да помогнат за предотвратяване и лечение при инфекции на уринарния тракт:

  D-маноза – вид проста захар, която често се използва за предотвратяване и лечение на леки инфекции.

  Тя се среща естествено в различни храни, включително червени боровинки, ябълки и портокали, но обикновено се консумира под формата на прах или таблетки.

  Uva ursi – иначе известен като Arctostaphylos uva ursi или лист от боровинки  е билков лек, който се използва в традиционната и народната медицина от векове.

  Той произлиза от вид див, цъфтящ храст, който расте в различни части на Европа, Азия и Северна Америка.

  Чесън – популярна билка, която се използва широко както в кулинарията, така и в традиционната медицина.

  Често се използва лекарствено за лечение на широк спектър от физически неразположения, включително гъбични, вирусни и бактериални инфекции.

  Червена боровинка – включително сокове и екстракти – са сред най-популярните избори за естествени и алтернативни лечения за УИ.

  Червените боровинки съдържат голямо разнообразие от химични съединения, като D-маноза и антоцианини, които могат да играят роля за ограничаване на способността на инфекциозните бактерии да се придържат към пикочните пътища, като по този начин възпрепятства техния растеж и способността да причиняват инфекция.

  Зелен чай – извлича се от листата на растение, известно като Camellia sinensis. От векове се използва заради широкия си фармакологичен потенциал в различни практики на традиционната медицина.

  Зеленият чай съдържа богат запас от растителни съединения, наречени полифеноли, които са добре известни с това, че имат силно антимикробно и противовъзпалително действие.

  Доверете се на качествените хранителни добавки от САЩ.

vitamin4e.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).