Хранителни добавки / Цени


Въпреки че всички имат специфични стресови ситуации, факторите, свързани с натиска върху работата, парите, здравето и връзките, са най-често срещаните. Стресът може да бъде остър или хроничен и да доведе до умора, главоболие, разстроен стомах, нервност и раздразнителност или гняв.

Редовните упражнения, адекватният сън и доброто хранене са едни от най-добрите начини да се преборите със стреса, но някои витамини и хранитени добавки също могат да помогнат.

Ето няколко витамини и добавки, които ще ви помогнат в борбата със стреса: Родиола Росеа - билка, която расте в студените, планински райони на Русия и Азия.

Отдавна е известна като адаптоген, естествена, нетоксична билка, която стимулира системата по-добра реакция към стреса, повишавайки устойчивостта.

Адаптогенните свойства на Родиола Росеа са свързани с две от мощните активни съставки на билката - розавин и салидрозид

Мелатонин - получаването на достатъчно количество качествен сън е важно за облекчаване на стреса.

Стресът е тясно свързан с безсънието, нарушение на съня, характеризиращо се с трудности при заспиване.

Постигането на адекватно качествен сън може да не е най-лесното, ако сте подложени на стрес, което от своя страна може да влоши ситуацията.

Глицин - аминокиселина, която тялото ви използва за създаване на протеини.

Проучванията доказват, че глицинът може да повиши устойчивостта на тялото ви към стрес, като прилага спокояващия си ефект върху мозъка и способността да понижава основната ви телесна температура.

Ашваганда (Withania somnifera) - адаптогенна билка, родом от Индия, където е била използвана в индийската Аюрведа, една от най-старите медицински системи в света.

L-Теанин - аминокиселина, която най-често се намира в чаените листа.

Изследвано е за способността му да насърчава релаксацията и да намалява стреса, без да упражнява седативни ефекти.

B комплекс витамини - обикновено съдържат всички осем витамина от група B.

Тези витамини играят важна роля в метаболизма, като трансформират храната, която ядете, в използваема енергия. Витамините от група В също са от съществено значение за здравето на сърцето и мозъка.

Хранителните източници на витамини от група В включват зърнени храни, месо, бобови растения, яйца, млечни продукти и листни зеленчуци.

Спете дълбоко и намалете нивата на стрес в тялото си с качествени хранителни добавки.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).