Хранителни добавки / Цени


Витамини и хранителни добавки в подкрепа на здравето на стомаха:

Първо на първо, когато става дума за активна роля в грижата за стомаха и здравето му: яжте правилните храни - много протеини и фибри, много плодове и зеленчуци и избягвайте мазни храни, както и пържени. Това е само за начало. Съществуват витамини и добавки, които поддържат здравето на стомаха, като например следните (не забравяйте да обсъдите с лекар, преди да добавите някое от тях към вашата диета):

Люцерна. Известна още като калифорнийска детелина, тя се счита за чудо при страдащите от лошо храносмилане или пептична язва.

Екстракт от листа на артишок. Доказано е, че намалява симптомите на лошо храносмилане и облекчава гаденето, повръщането, газовете и коремната болка.

Витамин В3. Известен също като ниацин, той помага за защита на храносмилателната система.

Лайка. Може да се намери и под формата на чай, счита се за помощник при болен стомах.

Дяволски нокът. Естествена добавка, считана за полезна като тоник на храносмилането.

Храносмилателни ензими. Включват панкреатин, бромелайн и трипсин - всички те помагат за храносмилането на консумираната храна.

Джинджифил. Традиционните азиатски медицински практики използват джинджифил от стотици години за лечение на стомашни болки. Най-добре се използва в малки дози. Приемай се за лечение на гадене и повръщане по време на бременност.

L-глутамин. Произвежда се естествено в нашите тела. Може да помогне за облекчаване на диарията, причинена от операция, инфекции или стрес.

Женско биле. Известен най-вече с видимата си способност да помага при стомашни язви.

Листа от мента. Естествено лекарство за проблеми, свързани със стомаха и червата. Да не се бърка с ментовите бонбони.

Пробиотици. Чудесен източник на живи организми, главно „добри“ бактерии, които могат да помогнат при храносмилането и общото храносмилателно здраве. Популярен източник на пробиотици, в допълнение към добавките, са някои йогурти.

Трифала. Използва се отдавна в вековните аюрведични медицински процедури за здраве на стомаха, както и като детоксикатор и средство за пречистване на червата.

Богата гама хранителни добавки в помощ на стомаха от vitamin4e.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).