Показване на 1–32 от 251 резултата

Много хора имат хронична болка в ставите на коленете, ръцете, лактите, раменете и на други места. В повечето случаи това се причинява от най-често срещания тип артрит, остеоартрит. Тази форма на артрит засяга почти една четвърт от населението.
Прочети повече

  Болкоуспокояващи като ацетаминофен или нестероидни противовъзпалителни средства, обикновено са първият избор за облекчаване на болката в ставите.

  Съществуват и десетки хранителни добавки, за които е доказно, че лекуват болките в ставите, но кои всъщност са те? 

  Глюкозамин – естествен компонент на хрущяла, вещество, което не позволява на костите да се търкат една върху друга и да причинява болка и възпаление. Може също да помогне да се предотврати разпадането на хрущяла, което може да се случи при артрит.

  Хондроитин – градивен елемент на хрущяла. Може също да помогне за предотвратяване на разпадане на хрущяла от остеоартрит.

  Много клинични проучвания са открили, че хондроитинът може да намали ставната болка и скованост при хора с остеоартрит. Около 53 процента от хората, които приемат хондроитин, имат подобрение от 20% или повече в болката в коляното.

  S-аденозил-L-метионин (SAMe) – добавка, която обикновено се използва за помощ при симптоми на депресия и остеоартрит. Черният ви дроб естествено произвежда SAMe от аминокиселина, наречена метионин. Той има няколко функции, включително подпомагане на производството и възстановяването на хрущяла.

  Куркума – е една от най-популярните добавки за лечение на болка, включително болки в ставите, причинени от остеоартрит. Неговите болкоуспокояващи ефекти се приписват на химично съединение наречено куркумин. Изглежда, че куркуминът има противовъзпалителни ефекти.

  Босвелия – известна още като индийска ладан, обикновено се използва за болка, причинена от артрит. Химикалите в този екстракт, наречени босвелия киселини, имат противовъзпалителни ефекти.

  Дяволски нокът – наричан още харпагофитум, съдържа химикал, наречен харпогозид, който има противовъзпалителни свойства.

  Рибено масло – съдържа омега-3 мастни киселини докозахексаенова киселина и ейкозапентаенова киселина, които имат противовъзпалително действие.

  Метилсулфонилметан (MSM) – друга често срещана съставка в добавки, за които се твърди, че помагат при болки в ставите.

  Избавете се от болката и сковаността в ставите. Поръчайте на ИЗГОДНА цена.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies).