Хранителни добавки / Цени


Много хора имат хронична болка в ставите на коленете, ръцете, лактите, раменете и на други места. В повечето случаи това се причинява от най-често срещания тип артрит, остеоартрит. Тази форма на артрит засяга почти една четвърт от населението.

Болкоуспокояващи като ацетаминофен или нестероидни противовъзпалителни средства, обикновено са първият избор за облекчаване на болката в ставите.

Съществуват и десетки хранителни добавки, за които е доказно, че лекуват болките в ставите, но кои всъщност са те? 

Глюкозамин - естествен компонент на хрущяла, вещество, което не позволява на костите да се търкат една върху друга и да причинява болка и възпаление. Може също да помогне да се предотврати разпадането на хрущяла, което може да се случи при артрит.

Хондроитин - градивен елемент на хрущяла. Може също да помогне за предотвратяване на разпадане на хрущяла от остеоартрит.

Много клинични проучвания са открили, че хондроитинът може да намали ставната болка и скованост при хора с остеоартрит. Около 53 процента от хората, които приемат хондроитин, имат подобрение от 20% или повече в болката в коляното.

S-аденозил-L-метионин (SAMe) - добавка, която обикновено се използва за помощ при симптоми на депресия и остеоартрит. Черният ви дроб естествено произвежда SAMe от аминокиселина, наречена метионин. Той има няколко функции, включително подпомагане на производството и възстановяването на хрущяла.

Куркума - е една от най-популярните добавки за лечение на болка, включително болки в ставите, причинени от остеоартрит. Неговите болкоуспокояващи ефекти се приписват на химично съединение наречено куркумин. Изглежда, че куркуминът има противовъзпалителни ефекти.

Босвелия - известна още като индийска ладан, обикновено се използва за болка, причинена от артрит. Химикалите в този екстракт, наречени босвелия киселини, имат противовъзпалителни ефекти.

Дяволски нокът - наричан още харпагофитум, съдържа химикал, наречен харпогозид, който има противовъзпалителни свойства.

Рибено масло - съдържа омега-3 мастни киселини докозахексаенова киселина и ейкозапентаенова киселина, които имат противовъзпалително действие.

Метилсулфонилметан (MSM) - друга често срещана съставка в добавки, за които се твърди, че помагат при болки в ставите.

Избавете се от болката и сковаността в ставите. Поръчайте на ИЗГОДНА цена.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).