Хранителни добавки / Цени


Хората непрекъснато търсят хранителни добавки, които да им помогнат да натрупат мускули, да увеличат енергията си и да отслабнат. Следва преглед на няколко популярни спортни и фитнес добавки:

Суроватъчен протеин - Суроватката е 20% от протеина в млякото, състоящ се от няколко сложни пептиди (β-лактоглобулин, а-лакталбумин, гликомакропептид и др.). Той съдържа всички незаменими аминокиселини и е особено богат на незаменими аминокиселини, BCAA, левцин (10-14 g на 100 g протеин) и цистеин (3 пъти по-високи нива от казеина).

Казеин протеин - Казеинът е основният протеин, който се намира в кравето мляко (80% от общия протеин). Той съдържа всички основни аминокиселини и е особено богат на тирозин и пролин.

Яйчен белтък - Висококачествен протеин без млечни продукти, съдържа всички основни аминокиселини.

Соев протеин - Вегетариански източник на протеин. Соевият протеин съдържа всички основни аминокиселини, включително два пъти повече аргинин и глутамин от млечните протеини.

BCAA / левцин - Аминокиселините с разклонена верига (BCAA), левцин, изолевцин и валин, са уникални, тъй като те са единствените аминокиселини, използвани директно от мускулите като енергия по време на тренировка. Така те могат бързо да се изчерпват. Левцинът също действа по-скоро като хормон, тъй като активира директно синтеза на мускулни протеини. Едно неотдавнашно проучване показа, че в сравнение с плацебо, ежедневният прием на 20 g BCAA (10 г сутрин и вечер) за една седмица преди увреждащо упражнение намалява мускулната болезненост с 30%, намалява маркерите на мускулно увреждане с 22% и се наблюдава подобрена мускулна работа по време на възстановяване.

Глутамин - аминокиселина и представлява повече от 60% от свободните аминокиселини в мускулите. Катаболните състояния (когато мускулите се съкращават), като по време на тренировки с висока интензивност, са свързани с намаляване на мускулния глутамин. Няколко клинични проучвания доказват, че добавката с глутамин от катаболни пациенти подобрява азотния баланс и възстановяването.

Таурин - аминокиселина, която е в изобилие в скелетните мускули и се твърди, че спомага за увеличаване на клетъчния обем. Има малко потвърждение в подкрепа на това твърдение, но има доказателства, че тауринът може да повиши чувствителността към инсулин и да намали оксидативния стрес.

Креатин - добавка, която определено трябва да обмислите, ако сте сериозен спортист, който иска да прави тренировки с максимална интензивност. Креатинът оптимизира мускулния размер и сила.

Бета-аланин - Намалете натрупването на киселина и умора в тялото. Ново изследване показва, че спортисти, подложени на интензивни, анаеробни упражнения, могат да притъпят ефектите от натрупването на киселина в мускулите, като приемат бета-аланин, което кара мускулите да натрупват карнозин. Според няколко проучвания, по-високите нива на карнозин в мускулите намаляват умората и увеличават общата работоспособност.

D-рибоза - прекурсор за синтеза на АТФ (енергия). АТФ захранва всички функции на тялото, включително свиването на мускулите. Следователно, предположението е, че добавянето на рибоза може или да предотврати загубата на АТФ, или да ускори повторния синтез на АТФ по време на възстановяване.

HMB - метаболит на левцина, намалява мускулното увреждане и има антикатаболни ефекти, които биха могли да доведат до повече телесна маса.

Аргинин - класифициран като несъществена аминокиселина, тъй като нашите тела могат да го произвеждат. Но тъй като става ограничаващ при много обстоятелства, той обикновено се нарича условно допустим. Аргининът е ограничаваща скоростта аминокиселина при синтеза на NO. Увеличаването на бионаличността на NO подобрява разширяването на кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане.

Подсигурете възстановяването си с качествени хранителни добавки за спорт и фитнес.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).