Хранителни добавки / Цени

Не се предлага

Нашата нервна система е чудо на природата, което контролира всичко, което правим. Всяка стъпка и дъх, които поемаме. Всеки сърдечен пулс, всеки смях, всеки отговор на всеки стимул, всяка мисъл.

Ето как да предотвратите износването на нервната система чрез прием на хранителни добавки:

Калий - помага да регулирате електрохимичните импулси, които вашите нервни клетки използват, за да изпращат сигнали в цялата клетка. Заедно с натрий, той помага да изключите тези импулси, когато е необходимо, предотвратявайки неконтролираната нервна сигнализация, която може да доведе до заболявания като епилепсия.

Калций - присъства във всяка клетка на тялото ви, а не само в костите и зъбите ви. Ролята му е да помага на кръвоносните съдове да се разширяват и свиват, да регулира предаването на нервните импулси и производството на хормони. Без него мускулите ви нямаше да могат да свиват и да се отпускат. Запомнете - сърцето ви е мускул.

B-витамини - поддържат функциите на нервната система. Те са група от осем специфични витамина, известни като Б-комплекс, например, B-12, тиамин, рибофлавин, ниацин и т.н.

5-HTP (5-хидрокситриптофан) - увеличава производството на серотонин, който може да повлияе на съня, апетита, температурата, сексуалното поведение и усещането за болка. Той може да бъде много ефективен в случаите, когато се наблюдава депресия, безсъние, затлъстяване и много други състояния.

Магнезий - води до подобрения в синаптичното функциониране и невронната сигнализация. Когнитивната ни функция може да бъде подобрена с напредване на възрастта, вместо да се влоши в условията на Алцхаймер и други заболявания.

Есенциалните мастни киселини - облагодетелстват всяка клетка на тялото, включително, разбира се, нервните клетки. Подпомагат предаването на нервните импулси, които ръководят ежедневните ни действия. Омега-3 като DHA и EPA са особено важни.

GABA - работи като блокира определени мозъчни сигнали, свързани с тревожност, понижава тревожността и по този начин подобрява настроението. GABA не се съдържа в прясната храна, но се среща в някои ферментирали храни, като корейския ким чи и китайския чай Pu-Erh. Те стимулират тялото ви да произвежда повече GABA.

Лецитин - богат на холин, който е необходим за правилното предаване на нервните импулси от мозъка през централната нервна система. Лецитинът също защитава и поправя нервите.

Лайка - известна от любителите на чая по целия свят като ефективно средство за облекчаване на стреса и неспокойството. Доказано е, че променя активността на алфа-вълната в мозъка - дейността, свързана с дълбоката релаксация. Той се използва широко в Европа за успокояване на плачещите бебета, облекчаване на менструални спазми и стомашен дискомфорт. Можете да пиете колкото искате.

Разгледайте всички продукти за профилактика на нервната система.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).