Хранителни добавки / Цени


За да поддържате мозъка и паметта си във форма, учените съветват да се насочите към здравословното хранене, упражнения и достатъчното сън.

Що се отнася до хранителните добавки за стимулиране на мозъка и паметта, разгледайте нашия списък с полезни вещества:

Рибено масло - богат източник на докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA), двата вида омега-3 мастни киселини. Тези мастни киселини са свързани с много ползи за здравето, включително подобряване на здравето на мозъка. DHA играе жизненоважна роля за поддържането на структурата и функцията на вашия мозък. Всъщност тя представлява около 25% от общите мазнини и 90% от омега-3 мазнините, намиращи се в мозъчните ви клетки. Другата омега-3 мастна киселина в рибеното масло, EPA, има противовъзпалителни ефекти, които могат да предпазят мозъка от увреждане и стареене. Приемът на добавки с DHA е свързан с подобрени умения за мислене, памет и време за реакция при здрави хора, които имат нисък прием на DHA.

Ресвератрол - антиоксидант, който се среща естествено в кожата на лилави и червени плодове като грозде, малини и боровинки. Намира се и в червено вино, шоколада и фъстъци. Предполага се, че приемът на ресвератрол може да предотврати влошаването на хипокампуса, важна част от мозъка, свързана с паметта. Проучванията върху животни също показват, че ресвератролът може да подобри паметта и мозъчната функция.

Кофеин - естествен стимулант, който се намира в чая, кафето и тъмния шоколад. Той работи, като стимулира мозъка и централната нервна система, като ви кара да се чувствате по-малко уморени и по-бдителни. Всъщност проучванията показват, че кофеинът може да ви накара да се почувствате по-заредени с енергия и да подобри паметта, времето за реакция и общата функция на мозъка.

Други хранителни добавки, който ще повлияят благотворно на вашите памет и мозък са: Фосфатидилсерин, Ацетил-Л-Карнитин, Гинко Билоба, Креатин, Бакопа Монниери, Родиола Розеа, Аденозил Метионин и други.

Купете сега на ДОСТЪПНА цена и БЪРЗА доставка до адрес или офис на партньор.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).