Хранителни добавки / Цени


Някои витамини и минерали могат драстично да заздравят Вашите кости и зъби.Понякога ограниченията на диетата, загубата на апетит, храносмилателните разстройства или други фактори могат да повлияят на способността Ви да получавате разнообразието от хранителни вещества, от които се нуждаете. В този случай хранителните добавки и витамините може да решат проблема Ви.Когато имате остеопороза, на тялото ви липсват няколко основни хранителни вещества или просто не може да ги използва правилно, за да поддържа костите здрави и здрави.

Кои витамини и минерали подсилват костите?

Калций - вероятно е една от най-важните добавки, които можете да приемате, когато имате остеопороза.Въпреки че има много добавки с калций, тялото Ви не усвоява всички добавки с калций по един и същи начин.Например, хелатираният калций, като калциев цитрат, калциев лактат или калциев глюконат, по-лесно се усвояват от тялото ви. Калциевият карбонат обикновено е най-достъпен и съдържа 40 процента елементарен калций.

Витамин Д - Както при калция, важно е да си набавяте достатъчно витамин Д, ако имате остеопороза. Това е така, защото витамин Д е от съществено значение за подпомагането на тялото Ви да усвоява калция и да изгражда силни кости.Въпреки това, той не присъства естествено в много храни. Излагането на слънце кара тялото да произвежда витамин Д, но понякога сезоните не позволяват на тялото Ви да прави достатъчно.Възрастни над 50-годишна възраст трябва да приемат между 800 и 1000 международни единици (IU) витамин Д на ден.

Магнезий - минерал, който естествено се намира в храни като пълнозърнестите хлябове, тъмнозелените зеленчуци и ядките. Магнезият и калцият работят заедно, за да поддържат здравината на костите.Препоръчителното дневно количество магнезий е от 200 до 500 mg. Ако обаче ядете много преработени храни, вероятно не получавате достатъчно магнезий в ежедневната си диета.

Витамин К - витамин, който помага на калция да се свърже с костите ви. Важно е обаче да се постигне внимателен баланс между достатъчно и твърде много витамин К. Препоръчителната доза е 100 микрограма всеки ден.Приемът на витамин К може да попречи на лекарствата за разреждане на кръвта като варфарин (Кумадин). Винаги се консултирайте с Вашия лекар, преди да увеличите приема на витамин К.

Борон - микроелемент, който дава възможност на тялото Ви ефективно да използва калция. Освен това борът има свойства, които помагат при лечението на остеопороза чрез активиране на витамини и минерали, необходими за формирането на здравите кости.Имате нужда от 2 до 4 mg бор на ден, за да си помогнете при лечение на остеопороза. Той се намира естествено в храни като ябълки, грозде, ядки, праскови и круши.

Силиций - друг минерал, който е важен за развитието на здравите кости, както и сухожилията и връзките. Приемането на приблизително 25 mg силиций на ден може да помогне на жените с остеопороза.Подобно на бора, силицият не се среща често в мултивитамините. Отново попитайте Вашия лекар дали трябва да добавите силиций в дневния си списък с добавки.

Възползвайте се от безплатна консултация по телефон или e-mail само сега!
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).