Хранителни добавки / Цени


Има два основни типа болка: хронична и остра. Острата болка често е резултат от заболяване, възпаление или нараняване на тъканите. Този тип болка като цяло се самоограничава до определен период от време.

В някои редки случаи може да стане хронична. Смята се, че хроничната болка представлява самата болест. Подобно на болката, възпалението може да бъде както остро, така и хронично.

Болката от всякакъв тип е най-честата причина за консултация с лекар в световен мащаб, което кара половината от населението да търсят медицинска помощ годишно. Въпреки разпространението на тези състояния, основните възможности за тяхното лечение се промениха изненадващо малко през последните години. Стероидите и опиатите все още са основните лечения, въпреки че всички те имат своите недостатъци.

Кой хранителни добавки ще облекчат болката и възпалението в тялото Ви?

Омега-3 мастни киселини - могат да помогнат в борбата със съдовите възпаления. Омега-3 мастните киселини, които са в изобилие в мазните риби като треска и скумрия, са сред най-мощните противовъзпалителни хранителни добавки. В едно проучване на 250 души с болка от дегенеративна дискова болест 59% от изследваните са успели да заменят нестероидни противовъзпалителни средства с рибено масло.

Куркумин - активна съставка в куркумата, растение от семейството на джинджифила. Проучванията върху животни предполагат, че може да помогне за намаляване на възпалението, да ускори зарастването на рани и дори да намали риска от рак. Изследване от 2011 г. също установява, че куркуминът може да помогне за намаляване на възпалението от метаболитни състояния, свързани със затлъстяването. Куркуминът намалява инсулиновата резистентност, хипергликемията и хиперлипидемията.

SAM-e - вещество, което тялото създава по естествен начин. То играе важна роля в епигенетичната регулация на гените. Понякога лекарите препоръчват SAM-e за справяне със симптомите на депресия, остеоартрит и определени чернодробни състояния, тъй като възпалението може да играе роля във всяко от тях

Цинк - Изследвания сочат, че цинкът намалява оксидативния стрес сред по-възрастните. Някои проучвания доказват, че цинкът е мощно противовъзпалително средство, което може да поддържа имунната система и да намали няколко маркера на възпалението. Цинкът също намалява процента на инфекции с 66%.

Предлагаме качествени противовъзпалитени хранителни добавки, произведени по най-високи стандарти за качество от реномирани и доказали се производители: Doctor's Best Now Foods Solgar Jarrow Formulas

Възползвате се сега и от безплатна консултация.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies).