Хранителни добавки / Цени

-23%
Не се предлага

Промяната на сезоните понякога може да донесе повече от просто промяна във времето или преход на цветовете в природата. За стотиците милиони хора по света, които страдат от сезонни алергии, промяната в сезоните носи утежняващи симптоми като кихане, запушен нос, синусов натиск и сълзене на очите.

Съществуват хранителни добавки за облекчаване на симптомите на алергия. Добре е обаче първо да разберете механизмите на алергична реакция. След това можете да създадете ефективен и всеобхватен план за справяне не само със симптомите, но и с причината за вашата алергична реакция.

Алергиите се появяват, когато имунната система реагира на вещество, което обикновено е безобидно. Имунната система обикновено защитава тялото ви, като изработва антитела, разпознаващи протеини (наречени антигени) върху вируси, бактерии и други вредни патогени. При обикновени обстоятелства много доброкачествени вещества могат да влязат в тялото ви без никакви проблеми. Когато имате алергии, някои от същите тези вещества са идентифицирани като антигени, сигнализиращи на тялото ви да произвежда антитела. От своя страна тези антитела причиняват определени клетки да отделят хистамин и левкотриени, химикали, които могат да причинят дразнещи симптоми на алергия.

Кои са хранителни добавки, които биха могли да Ви бъдат от полза в борбата с алергиите?

Омега-3 мастни киселини - EPA и DHA са специфични видове омега-3, които са силно противовъзпалителни. Хранителните източници включват месо и яйца, както и масло от крил. Като се има предвид, че стандартната човешка диета съдържа прекомерно количество омега-6 мастни киселини, допълването с омега-3 може да спомогне за смекчаване на имунния отговор и потенциално да намали чувствителността ви към алергени.

Кверцетин - Антиоксидант, класифициран като флавоноид и се смята, че предотвратява отделянето на хистамин. Намира се естествено в растителните храни като горски плодове, черен чай, ябълки (с кора), червен лук и кръстоцветни зеленчуци (като броколи или карфиол). Ако сте склонни към сезонни алергии, добавката трябва да започне няколко седмици преди да дойде пролетта и растенията да започнат да цъфтят, тъй като отнема известно време, за да бъде ефективна.

Бромелаин - Ензим за усвояване на протеини, намиращ се в ананасите. Има антиалергични и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за разграждането на слуз и намаляване на подуването на тъканите на дихателните пътища.

Витамин Ц - Известен със своята способност да засилва имунната система, витамин Ц е също естествен антихистамин. Изглежда, че инхибира отделянето на хистамин, като по този начин намалява подуването на носа и секретите.

Ябълков оцет - Фенолите в ябълковия оцет му придават антиоксидантни свойства, които могат да поддържат имунната система здрава. Привържениците предлагат да се пие чаша вода със супена лъжица ябълков оцет и малко пресен лимонов сок, след което да се изплаква устата с вода, за да се избегне увреждане на зъбния емайл.

Витамин Д - Отличен пример за хранително вещество от изключителна важност за имунната функция. Витамин Д е мощен имунен модулатор, който привежда различни имунни клетки в баланс, така че имунната система да функционира правилно. Най-естественият източник на витамин Д е слънчевата светлина. Но ако не получавате адекватно излагане на слънчева светлина, хранителните добавки може да са едно добро решение.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).