Показване на 1–32 от 142 резултата

Храносмилателни ензими се произвеждат естествено и се секретират от нашите тела, за да ни помогнат да усвоим храната, която ядем.
Прочети повече

  Те се създават и отделят в храносмилателната система, включително устата, стомаха и тънките черва, но по-голямата част от ензимите идват от панкреаса. Понякога тялото не е в състояние да създава достатъчно храносмилателни ензими. Това може да забави храносмилането и да доведе до неудобно подуване, газове и храносмилателен дистрес.

  Приемът на храносмилателни ензими се оказа надеждно лечение на различни стомашно-чревни проблеми. Храносмилателните ензими могат да бъдат добър вариант, ако имате ензимен дефицит, ниска стомашна киселина или свързана с възрастта ензимна недостатъчност, но както винаги, консултирайте се с личния си лекар преди употреба.

  Какво трябва да знаете за храносмилателните ензими под формата на хранителна добавка:

  Ензимен тип: Има много видове храносмилателни ензими, които работят за усвояването на определени храни. Например, ако имате непоносимост към лактоза, може да се възползвате от храносмилателния ензим, съдържащ лактаза. Ако сте вегетарианец и консумирате много фасул, можете да изберете добавка с алфа-галактозидаза.

  Ензимен източник: Храносмилателните ензими се получават както от растителни, така и от животински източници. Растителните ензими идват от различни плодове, зеленчуци, дрожди и гъбички. Ензимите, получени от животни, най-вече идват от панкреасите на прасета, крави или агнета.

  Дозировка: Въпреки че няма стандартна дозировка за храносмилателни ензими, винаги трябва да се консултирате с вашия лекар, за да изберете най-добрия вариант за вашите здравни нужди. Когато е възможно, изберете смилаем ензим, който изброява количеството и единиците на всеки ензим на етикета.

  Други съставки: Вземете под внимание други съставки, като билки и добавки, когато избирате храносмилателен ензим. Някои билки могат да взаимодействат с лекарства. Освен това някои храносмилателни ензими са получени от обикновени алергени.

  Ароматизатори и подсладители: Целете да изберете добавка без изкуствени съставки, включително оцветители, ароматизатори или подсладители.

  Качествени хранителни добавки от онлайн магазин vitamin4e.com

vitamin4e.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).