Хранителни добавки / Цени


Витамините от група В са водоразтворими, което означава, че тялото ви не ги съхранява. Поради тази причина трябва да си ги набавяте всеки ден.

Витамините от група В имат много важни функции и са жизненоважни за поддържането на добро здраве.

Кои витамини са часто от група B?

В1 (тиамин): Тиаминът играе съществена роля в метаболизма, като помага за преобразуването на хранителните вещества в енергия. Най-богатите хранителни източници включват свинско, слънчогледови семки и пшеничен зародиш.

В2 (рибофлавин): Рибофлавин помага да се превърне храната в енергия и също така действа като антиоксидант. Храните с най-високо съдържание на рибофлавин включват органични меса, говеждо месо и гъби.

B3 (ниацин): Ниацинът играе роля в клетъчната сигнализация, метаболизма и производството и възстановяването на ДНК. Хранителните източници включват пилешко, риба тон и леща.

B5 (пантотенова киселина): Подобно на другите витамини от група В, пантотеновата киселина помага на тялото ви да получава енергия от храната и също участва в производството на хормони и холестерол. Черен дроб, риба, кисело мляко и авокадо са добри източници.

В6 (пиридоксин): Пиридоксинът участва в метаболизма на аминокиселини, производството на еритроцити и създаването на невротрансмитери. Храните с най-високо съдържание на този витамин включват нахут, сьомга и картофи.

В7 (биотин): Биотинът е от съществено значение за метаболизма на въглехидратите и мазнините и регулира генната експресия. Маята, яйцата, сьомгата, сиренето и черният дроб са сред най-добрите хранителни източници на биотин.

B9 (фолат): Фолатът е необходим за растежа на клетките, за метаболизма на аминокиселините, за образуването на червени и бели кръвни клетки и за правилното делене на клетките. Може да се намери в храни като листни зеленчуци, черен дроб и боб.

B12 (кобаламин): Може би най-добре познатият от всички витамини от група В, В12 е жизненоважен за неврологичната функция, производството на ДНК и развитието на червените кръвни клетки. В12 се среща естествено в животински източници като месо, яйца, морски дарове и млечни продукти.

Топ предложения за отлични резултати. Произведени в САЩ по най-високи стандарти за качество.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).