Показване на 7 резултата

Млечен бодил е билково лекарство, получено от растението Бял трън, известно още като Silybum marianum. Активните съставки в млечния бодил са група растителни съединения, известни заедно като силимарин.
Прочети повече

  Билково лекарство е известно като екстракт от млечен бодил. Екстрактът съдържа голямо количество силимарин (между 65–80%), който е концентриран от растението млечен трън.

  Известно е, че силимаринът, извлечен от млечния трън, има антиоксидантни, антивирусни и противовъзпалителни свойства.

  Всъщност традиционно се използва за лечение на нарушения на черния дроб и жлъчния мехур, насърчава производството на кърма, предотвратява и лекува рак и дори защитава черния дроб от ухапвания от змия, алкохол и други отрови в околната среда.

  Млечният трън стимулира минерализацията на костите и лекува акне по тялото. Също така може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2.

  Някои хора се съветват да бъдат предпазливи, когато приемат силимарин:

  • Бременни жени: Няма данни за неговата безопасност при бременни жени, затова обикновено се съветват да избягват тази добавка.
  • Алергични към растението: Млечният трън може да предизвика алергична реакция при хора, които са алергични към семейството на растения Asteraceae / Compositae .
  • Хора с диабет: Ефектите от понижаването на кръвната захар на млечния трън могат да изложат на хората с диабет риск от ниска кръвна захар.
  • Тези с определени състояния: Млечният трън може да има естрогенни ефекти, което може да влоши чувствителните към хормона състояния, включително някои видове рак на гърдата.

  Купете силимарин сега на достъпна цена от vitamin4e.com

Сайтът използва "бисквитки" (cookies).