Хранителни добавки / Цени


Доставяме разнообразие от висококачествени билки и стандартизирани билкови екстракти, така че независимо от това, което сте избрали, със сигурност ще получите продукт, на който можете да се доверите.

Билки - цялата билка, обикновено изсушена и капсулирана или обработена и консервирана в алкохол или друг разтворител. Целите билки съдържат всички съставки на растението и са използвани от стотици години от много култури. Всъщност съвременната медицина е възникнала с използването на цели билки. Лечебните свойства на билките са научени чрез емпирично наблюдение и информацията е предадена чрез последователни поколения лечители. Въпреки че ефектите на билките не винаги са били изследвани официално и научно, билките имат дълъг опит, потвърждаващ тяхната безопасност и ефикасност.

Химическият състав на една билка обаче може да варира, в зависимост от различни фактори. Първо, средата, в която е отглеждано растението, оказва влияние върху съставките на билката. Времето от годината, когато се бере, почвата, в която се отглежда, и времето влияят върху общото качество на крайния продукт. Второ, методологията играе роля. Например, възрастта на растението при прибиране на реколтата, точната част на растението, което се използва, и техниките за обработка могат да ви накарат да усетите разлика в продуктите. И накрая, всяко растение или популация от растения има своя индивидуална генетика, като по този начин добавя друг източник на вариация на крайния продукт.

Стандартизиран билков екстракт - екстракт, който има един или повече компоненти, обикновено изразени като процент. Намерението, което стои зад стандартизацията на билките, е да се гарантира, че потребителят получава продукт, в който химията е последователна от партида до партида. Тази практика се е развила от лекарствения модел на билковата медицина, в който съвременните учени се опитват да идентифицират компонентите на растение, които имат определена фармакологична активност в организма. За съжаление, докато учените могат да изолират много съставки от една билка и да открият как определени химикали могат да действат в организма, те по невнимание премахват или игнорират компоненти, които могат да допринесат за активността на цялата билка. Стандартизацията може да концентрира един компонент за сметка на други потенциално важни, като същевременно променя естествения баланс на компонентите на билката.

Следователно стандартизацията се основава на идеята, че изолирани съединения са отговорни за действието на една билка. Почти не са известни лечебни билки само с една-единствена функция. Всъщност растенията съдържат сложна смес от фитохимикали и като естествено концентрирани храни имат уникалната способност да се справят едновременно с множество проблеми. Пълната лечебна стойност на билките се дължи най-вероятно на тяхната вътрешна сложност и на взаимодействието на различните компоненти в тялото, а не на един от неговите специфични компоненти. Освен това, много от съставките в една билка са все още неизвестни, а вътрешните химични взаимодействия сред билките са още по-слабо разбрани. Следователно е съмнително, че този тип стандартизиран билков екстракт може да проявява същия пълен спектър на употреба като цялата билка. Въпреки това, науката е доказала ефикасността на някои от тези фокусирани екстракти по отношение на специфични биологични действия, така че те могат да бъдат много полезни, дори ако не действат точно като целите билки.

Втората форма на стандартизация използва ключовите компоненти само като маркери за идентичност, докато се опитва да поддържа същия пълен спектър от компоненти като цялата билка. Тези стандартизирани екстракти не са непременно по-концентрирани от целите билки, но те поддържат минимална потентност на тези маркери. Маркерите могат или не могат да бъдат активни съставки на растението, но спектърният анализ на този вид екстракт трябва да бъде визуално подобен на този на цялата билка, като се гарантира, че не е отстранен нито един основен компонент в процеса на екстракция. Този процес гарантира, че билките ще имат минимално ниво на потентност всеки път, без да жертват никакви компоненти.

Вижте всички хранителни добавки в категорията и подобрете здравето си.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).