Хранителни добавки / Цени


Антиоксидантите са молекули, които се борят със свободните радикали в тялото ви.Свободните радикали са съединения, които могат да причинят вреда, ако нивата им станат твърде високи в тялото ви. Те са свързани с множество заболявания, включително диабет, сърдечни заболявания и рак.Вашето тяло има собствени антиоксидантни защитни средства, за да държи свободните радикали на страна.Въпреки това, антиоксидантите се намират и в храната, особено в плодовете, зеленчуците и другите растителни храни. Няколко витамини, като витамини Е и С, са ефективни антиоксиданти.

Видове антиоксиданти

Антиоксидантите могат да бъдат категоризирани като разтворими във вода или мазнини.

Водоразтворимите антиоксиданти действат в течността вътре и извън клетките, докато мастноразтворимите действат предимно в клетъчните мембрани:

Витамин С - водоразтворим антиоксидант, основен хранителен елемент.

Витамин Е - мастноразтворим антиоксидант, играе критична роля в защитата на клетъчните мембрани срещу окислително увреждане.

Флавоноиди - група растителни антиоксиданти, има много здравословни ефекти.

Много вещества, които са антиоксиданти, имат и други важни функции.Забележимите примери включват куркуминоиди в куркума и олеокантал в зехтина с екстра върджин качество. Тези вещества функционират като антиоксиданти, но имат и мощно противовъзпалително действие.

Разгледайте всички антиоксиданти в каталога ни.
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).