Показване на 15 резултата

Тауринът е вид аминокиселина, която се намира в много храни и често се добавя към енергийните напитки.
Прочети повече

  Много хора приемат таурин като хранителна добавка, а някои изследователи го определят като „чудотворна молекула“.

  Доказано е, че тауринът има няколко ползи за здравето, като по-малък риск от заболяване и подобрени спортни показатели.

  Освен това е много безопасен и няма известни странични ефекти.

  Тауринът е аминосулфонова киселина, която се среща естествено в тялото ви. Той е особено концентриран в мозъка, очите, сърцето и мускулите.

  За разлика от повечето други аминокиселини, той не се използва за изграждане на протеини. По-скоро е класифицирана като условно незаменима аминокиселина .

  Тялото ви може да произвежда таурин, а той също се намира в някои храни. Въпреки това, някои хора – като тези със специфични заболявания като сърдечно заболяване или диабет – може да се възползват от приема под формата на хранителна добавка.

  Въпреки общоприетото мнение, тази аминокиселина не се извлича от урината на бик или семенната течност на бик. Името произлиза от латинската дума taurus, което означава вол или бик – така че това може да е източникът на объркването.

  Тауринът има изненадващо широк спектър от потенциални ползи за здравето.

  Може да подобри различни други функции в тялото ви, като зрение и слух.

  Тауринът също присъства в големи количества в очите ви, като изследванията показват, че проблемите с очите могат да възникнат, когато тези нива започнат да намаляват. Смята се, че повишените концентрации оптимизират зрението и здравето на очите.

  Тъй като помага за регулиране на мускулните контракции, тауринът може да намали пристъпите и да помогне за лечението на състояния като епилепсия.

  Изглежда, че се свързва с GABA рецепторите на вашия мозък, които играят ключова роля за контролиране и успокояване на централната ви нервна система.

  И накрая, той може да защити чернодробните клетки срещу увреждане от свободните радикали и токсини. В едно проучване, 2 грама таурин, приеман три пъти на ден, намалява маркерите на увреждане на черния дроб, като същевременно намалява оксидативния стрес.

  Поръчайте сега с бърза доставка от онлайн магазин vitamin4e.com.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies).