Показване на 1–32 от 54 резултата

L-карнитин е дериват на аминокиселина и често се приема под формата на хранителна добавка.
Прочети повече

  Той играе решаваща роля за производството на енергия чрез транспортиране на мастните киселини в митохондриите на вашите клетки.

  Митохондриите действат като двигатели във вашите клетки, изгаряйки тези мазнини, за да създадат използваема енергия.

  Вашето тяло може да произвежда L-карнитин от аминокиселините лизин и метионин.

  За да може то да го произвежда в достатъчни количества, също се нуждаете от много витамин С.

  В допълнение към L-карнитина, произведен в тялото ви, можете да си набавите и малки количества, като ядете животински продукти като месо или риба.

  Веганите или хората с определени генетични проблеми може да не са в състояние да произведат или получат достатъчно. Това прави L-карнитина условно необходима хранителна съставка.

  Различни видове

  L-карнитинът е стандартната биологично активна форма на карнитин, която се намира във вашето тяло, храните и повечето добавките.

  Ето още няколко вида карнитин:

  D-карнитин: Тази неактивна форма може да причини дефицит на карнитин в тялото ви, като инхибира абсорбцията на други, по-полезни форми.

  Ацетил-L-карнитин: Често наричан ALCAR, това е може би най-ефективната форма за вашия мозък. Проучванията сочат, че може да е от полза за хората с невродегенеративни заболявания.

  Пропионил-L-карнитин: Тази форма е много подходяща за проблеми с кръвообращението, като периферна съдова болест и високо кръвно налягане. Той може да засили производството на азотен оксид, което подобрява кръвния поток.

  L-тарнират на L-карнитин: Това обикновено се добавя към спортните добавки поради бързата му степен на абсорбция. Може да помогне за мускулна болезненост и възстановяване при физически упражнения.

  Поръчайте качествен карнитин от нашия онлайн магазин сега.

vitamin4e.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).