Показване на 24 резултата

Бета-аланин е несъществена аминокиселина. За разлика от повечето аминокиселини, тя не се използва от тялото ви за синтезиране на протеини.
Прочети повече

  Вместо това заедно с хистидин произвежда карнозин. След това карнозинът се съхранява в скелетните ви мускули.

  Карнозинът намалява натрупването на млечна киселина в мускулите ви по време на тренировка, което води до подобрени атлетични показатели.

  Бета-аланиновите добавки увеличават карнозин, което намалява киселинността в мускулите ви по време на упражнения с висока интензивност.

  В мускулите ви нивата на хистидин обикновено са високи, а нивата на бета-аланин ниски, което ограничава производството на карнозин.

  Приемът на бета-аланин е доказано, че повишава нивата на карнозин в мускулите с 80%.

  Ето как действа карнозинът по време на тренировка:

  Глюкозата се разгражда: Гликолизата е разграждането на глюкозата, която е основният източник на гориво по време на упражнения с висока интензивност.

  Лактатът се произвежда: Докато тренирате, мускулите ви разграждат глюкозата надолу до млечна киселина. Това се превръща в лактат, който произвежда водородни йони.

  Мускулите стават по-киселинни: Водородните йони намаляват нивото на pH в мускулите ви, правейки ги по-киселинни.

  Умората започва: Мускулната киселинност блокира разграждането на глюкозата и намалява способността на мускулите ви да се свиват. Това причинява умора.

  Карнозин буфер: Карнозинът служи като буфер срещу киселината, намалявайки киселинността в мускулите по време на упражнения с висока интензивност.

  Тъй като добавките с бета-аланин повишават нивата на карнозин, те помагат на мускулите ви да намалят нивата на киселина по време на тренировка. Това намалява общата умора.

  Поръчай сега с бърза доставка от онлайн магазин vitamin4e.com

vitamin4e.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies).